IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 
left arrow right arrow

 

EDELSMEDERIJ SIERRING

Symbolische sieraden in opdracht: ook mogelijkheid tot gebruik van eigen goud en eigen edelstenen.

Vakwerk en ambacht

Goudsmid Nathalie Weygand van Edelsmederij Sierring in Hellevoetsluis heeft het goudsmeden geleerd aan de Vakschool in Schoonhoven, dé toonaangevende ambachtelijke opleiding in Nederland voor het vak van goudsmid en edelsmid. Ze leerde er het ontwerpen, vervaardigen en repareren van sieraden. Niet alleen in goud, maar ook in zilver en andere edele metalen.

 

Koninklijke ring

Voor de ring die het huwelijk van Laurentien Brinkhorst en prins Constantijn moest symboliseren werd in 2001 een wedstrijd uitgeschreven door de Vereniging van Goud- en Zilversmeden. Het winnende sieraad werd ontworpen door Dago Hoyer, een Delftse architect. Nathalie Weygand van Edelsmederij Sierring in Hellevoetsluis mocht het ontwerp uitvoeren. De ring van Dago Hoyer beschrijft ze als een strak staaltje design: ‘met een mooie parallel tussen ons koningshuis en neêrlands trots: de strijd tegen het water.’ Voor goudsmid Nathalie Weygand betekende deze koninklijke opdracht een kroon op haar smeedkunsten.

 

Eigenzinning en karaktervol ontwerp

Edelsmederij Sierring in Hellevoetsluis ontwerpt en smeedt moderne en eigenzinnige sieraden in allerlei edelmetalen en in combinatie met edelstenen. Een toonaangevende collectie met een meer algemeen karakter, voor elk wat wils. Ook een collectie die voortdurend verandert. En dat nu al twintig jaar. De eigen ontwerpen van goudsmid Nathalie Weygand krijgen, in de vele uren die het ontwerp- en smeedproces in beslag nemen, als vanzelf een eigen unieke naam van de maakster mee. De klant koopt dus een persoonlijk sieraad met naam.

 

Meesterschap luistert naar de klant

In opdracht van de klant worden ook diens ideeën vormgegeven in het best passende design. Soms neemt de klant zelf het goud mee, bijvoorbeeld de gouden trouwringen van de overleden ouders. Nathalie maakt er dan een nieuw en symbolisch waardevol sieraad van. Of klassieke ringen die al lang in de familie zijn en die met een originele aanpassing door de goudsmid weer helemaal van deze tijd worden. En natuurlijk maakt de goudsmid ook ringen voor bijzondere gelegenheden. Zoals trouwringen, of ringen waarin de klant diens trouw aan zichzelf verankerd, of ringen die de blijde geboorte van een kind bezegelen. Alles waar een bijzonder moment of verhaal bij hoort, kan worden vereeuwigd in een uniek en symbolisch sieraad.

 

Erespeldjes en ambtsketen

Edelsmederij Sierring was jarenlang een begrip in de Kerkstraat en heeft daarna twee jaar de deuren geopend aan de Timmer Werf 3-5 in de vesting van Hellevoetsluis, na het overlijden van haar 15 jarige dochter Sterre verhuisde het atelier naar ´aan huis´ aan de Hoornwerkstraat 12, alwaar ze vanaf September 2018 werkzaam is en op afspraak met u aan nieuwe plannen smeedt. Sieraden van Nathalie Weijgand zijn te bewonderen in haar atelier aan huis (op afspraak)  Massief zilver en goud en dat voor betaalbare prijzen. De smederij kan bogen op een keur aan klanten, waaronder ook grotere opdrachtgevers. Zo mocht Nathalie Weijgand voor de gemeente Hellevoetsluis de zilveren logospeldjes van de bodes maken en werd haar hulp ingeroepen bij de reparatie van de zilveren ambtsketen. Voor het Droogdok Jan Blanken werd ze gevraagd de erespeldjes te ontwerpen en te smeden. Alles kan en alles is mogelijk in overleg met de klant. Wanneer Nathalie in opdracht werkt moet de klant wel rekening houden met een ontwerp- en smeedproces van enkele weken.4 tot 6 weken afhankelijk van de periode.

Het eerste uur kunnen we vrijblijvend kennismaken luisteren brainstormen eigenlijk uitleggen hoe het proces in zijn werk gaat.

Uitvaartsieraden

Er was al langer vraag naar sieraden met verwerking van eigen materialen na overlijden uit erfenissen.Na het overlijden heeft Nathalie besloten er haar roeping van te maken. `Ik weet hoe het voelt om afscheid te moeten nemen van een geliefde`.